Cukierki reklamowe – jak krok po kroku powstają takie produkty?

Cukierki reklamowe

Cukierki reklamowe

Cukierki doskonale sprawdzają się w roli upominków dla klientów. To doskonały sposób na zwiększenie rozpoznawalności marki i utrwalenie jej pozytywnego wizerunku w oczach kontrahentów. Tego typu produkty wykorzystać można na kilka różnych sposobów. Pierwszy z nich to umieszczenie ich w siedzibie firmy tak, by częstować mogli się nimi zarówno pracownicy, jak i osoby odwiedzające biuro. Cukierki rozdawać można także podczas różnego rodzaju branżowych eventów takich, jak targi oraz konferencje. W jaki sposób powstają tego typu słodkości?Cukierki reklamowe uzyskiwane są poprzez rozpuszczenie cukru w mleku lub wodzie do postaci syropu gotowanego do momentu rozpoczęcia procesu karmelizacji lub uzyskania optymalnego stężenia. Efekt finalny uzależniony jest tutaj od zastosowanych składników oraz czasu, przez jaki mikstura jest podgrzewana.

Cukierki reklamowe są słodyczami o zróżnicowanej konsystencji, które wytwarza się na wiele różnych sposobów. Dostępne są one w rozmaitych wielkościach, kształtach, kolorach oraz smakach. Do wyboru są między innymi cukierki słodkie, kwaśne, owocowe, miętowe, kawowe, a nawet słone. Na rynku spotkać można się z różnymi ich rodzajami takimi, jak landrynki, dropsy czy krówki. Warto tutaj wspomnieć także o cukierkach ziołowych, które traktować można zarówno w charakterze przysmaku, jak i preparatu leczniczego. Związane jest to z faktem, iż w ich składzie znajdują się między innymi roślinne olejki eteryczne.

Finalna faktura produktu, jakim są Cukierki reklamowe uzależniona jest od stężenia cukru. W momencie, w którym cukier jest podgrzewany, zaczyna się on gotować, woda paruje i mamy do czynienia ze wzrostem stężenia cukru. W wyższych temperaturach produkuje się cukierki kruche, w niższych – bardziej miękkie. Wyróżnić można kilka. różnych etapów gotowania cukru. Są nimi kolejno: początek, miękka piłka, twarda piłka, bardzo twarda piłka, delikatnie pękający, mocno pękający, czysta ciecz, ciemna ciecz, spalony cukier. Na pierwszym z nich temperatura wynosi około 110 stopni Celsjusza, na ostatnim – 177 stopni Celsjusza.